Biografie:

Saxo Panico is een in 1995 opgericht saxofoonkwartet. De leden die allemaal al kwartet-ervaring hadden, zijn al voor de eerste repetitie met schrijven begonnen. In hun ruim tien-jarig heeft dat geresulteerd in een indrukwekkende hoeveelheid eigen stukken en arrangementen, oa. vastgelegd op de cd's 'Smove', 'Morgan & More', en Pergolesi's 'Stabat Mater' en verzorgde de muziek op de enhanced cd 'live on the Where'.

Door de intense communicatie van vier muzikale persoonlijkheden in een vloeiend saxofonistisch samenspel, heeft Saxo Panico een geheel eigen stijl ontwikkeld. In veel stukken speelt improvisatie een belangrijke rol, maar altijd binnen het raamwerk van een sterke, vaste compositie. De muziek is in essentie jazz met invloeden uit klassiek, pop en latin.

De groep heeft concerten gegeven in huiskamers, maar ook in zalen in China en Ijsland. Daar tussenin ligt een scala aan optredens in theaters, salons, kerken, windmolens, congressen, kraakpanden, recepties, openingen en voor radio en tv.